20.jūlijā notika pēdējā vietējā aktivitāte projekta “Browse your education” ietvaros.

Aktivitātes mērķis bija nodrošināt dalībniekus ar nepieciešamajiem instrumentiem un zināšanām, lai veiktu apzinātus lēmumus attiecībā uz sociālo mediju platformu izmantošanu. Aktivitātes laikā tika pievērsta uzmanība digitālo prasmju un kiberdrošības svarīgumam, kā arī veicināja izpratni par potenciālajiem riskiem, vienlaikus veicinot diskusijas starp jauniešiem par šiem jautājumiem.

Digitālie rīki, kiberdrošība, viltus ziņas un loģiskas kļūdas ir būtiskas tēmas, kas tiek aplūkotas darbnīcā. Digitālajiem rīkiem ir liela nozīme mūsdienu pasaulē, nodrošinot efektīvu saziņu, uzlabojot produktivitāti un veicinot sociālo mijiedarbību. Saziņas rīki ļauj ātri sazināties ar cilvēkiem un organizācijām visā pasaulē, bet sociālo mediju platformas ietekmē sabiedrību, piedāvājot informācijas apmaiņu un sabiedrisku diskursu. Tomēr digitālie rīki rada arī riskus, piemēram, privātuma pārkāpumus un dezinformācijas izplatīšanu, tāpēc lietotājiem ir jāapzinās šie riski un jāveic pasākumi drošības nodrošināšanai.

Kiberdrošība ir cits svarīgs aspekts, kurā jāņem vērā pikšķerēšanas uzbrukumi un ļaunprātīga programmatūra, kas var kaitēt vai šifrēt datus. Lai nodrošinātu kiberdrošību, nepieciešams izmantot spēcīgas paroles, iespējot divu faktoru autentifikāciju, regulāri atjaunināt programmatūru un ievērot drošas pārlūkošanas prakses.

Turklāt, ir jāpievērš uzmanība viltus ziņām, kas var tikt pastiprinātas sociālo mediju algoritmu dēļ. Lai pretoties šādām ziņām, ir nepieciešama kritiska domāšana, izmantojot faktu pārbaudes metodes un uzticēdamies uzticamiem avotiem. Atbildīga informācijas dalīšanās un viltus ziņu apkarošana ir ļoti svarīga, lai veicinātu precīzas ziņas.

Visbeidzot, loģiskas kļūdas ir argumentācijas neprecizitātes, kas var ietekmēt lēmumu pieņemšanu un publisko diskursu. Darbnīcā dalībnieki piedalījās interaktīvos vingrinājumos, lai identificētu un izprastu šīs kļūdas un to ietekmi.

Šīs tēmas nodrošina jauniešiem svarīgas atziņas un prasmes digitālās pasaules un sociālās mijiedarbības izpratnē un drošībā.

#Browseyoureducation #medialiteracy #medijpratība #latvijasjaunieši

Share this
Categories: info

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_GBEN